2019.10.28.

Már az Ok!-főételeink is fütyülnek, ha elkészültek

A Beeep!-ételeinknél már megismert, egyedülálló technológiai eljárásnak köszönhetően az Ok!-főételeink esetében is (a levesek kivételével) a tányérként is funkcionáló „kis kukták” „fütyülnek” a mikróban, ha elérték a megfelelő hőfokot.

Amióta egy svéd világszabadalom kizárólagos hazai alkalmazásának és magyar élelmiszermérnökök tudásának ötvözetével megalkottuk a Beeep!-termékcsaládunkat, a legnagyobb kihívást a készételekkel kapcsolatos előítéletek lebontása jelenti. Pontosabban az, hogy bebizonyítsuk, mi miben vagyunk egyedülállóak, és miért nem érdemes más termékekhez hasonlítani a mi termékeinket. A titok pedig nem is annyira titok, csak a gyártási folyamatot kell ismerni – tarts velünk az üzemünkbe! 

Miután az ételeinkhez szükséges friss, szigorúan ellenőrzött alapanyagok megérkeznek hozzánk, magas élelmiszerbiztonsági előírásoknak megfelelve látunk neki a receptúránk elkészítéséhez. Ahogyan az a csomagoláson és a honlapon is látható, az ételeink semmilyen hozzáadott tartósítószert, ízfokozót vagy színezéket nem tartalmaznak. A hosszú eltarthatóságot, de mégis friss ízélményt az a svéd világszabadalom garantálja, amelyet Magyarországon kizárólagosan csak mi alkalmazunk.

Ennek a technológiának a lényege az, hogy az újrahasznosítható műanyagból készült tányérjainkban a többnyire nyers vagy előkészített (pl. a vörös húsokat előpirítjuk) összetevőket egy szeleppel ellátott védőfóliával takarjuk le. Egy szupergyors főzési eljárás során - amelynek köszönhetően a hőre bomló vitaminok nagyobb arányban maradnak meg, a hús szaftos, a zöldség pedig ropogós marad, és mindennek megmarad a saját, jellemző íze - természetes vákuum alakul ki a tányérban, miután a gőz a záró fólián található szelepen keresztül távozik. Ezután következik egy gyors hűtés, és onnantól kezdve folyamatosan hűtés (de nem fagyasztás) alatt tartjuk az ételeinket a raktárban, a teherautónkon és az automata éttermeinkben egyaránt. Így lehetséges az, hogy akár 60 napig is fogyaszthatóak hűtőszekrényben tárolva.

Ezzel szemben a leggyakrabban használt konzervtechnológiák lényege az, hogy sokkal nagyobb hőhatásnak teszik ki az ételeket jelentősen hosszabb időn keresztül, amelyekben így nemcsak a káros baktériumok, de a vitaminok (kifejezetten a C-vitamin) is nagy mértékben elpusztulnak. A hűtés nélküli, hosszú eltarthatóság oltárán feláldozzák az ételek beltartalmi értékét és az ízét is. Mi ezért sem használjuk ezt a technológiát, amelynek a sokszor negatív társadalmi megítélését teljes mértékben meg tudjuk érteni.

Végül pedig: miért mondjuk azt, hogy fütyülj a főzésre? Nem azért, mert azt gondoljuk, hogy az otthoni, szívvel-lélekkel való sütés-főzés örömét bármi is tudná pótolni. Viszont pontosan tudjuk azt, hogy ez a mai rohanó világunkban nagyon kevésszer adatik meg, és ilyenkor szükség van olyan alternatívára, ami ízélményben hasonló, de mégis egyszerű, gyors és könnyen elérhető. Mi ezt kínáljuk a Beeep! névre hallgató termékcsaládunk ételeivel, és mostantól az Ok!-ételeinknél is (a levesek kivételével). 

A fent részletezett technológiai eljárásnak köszönhetően (azaz a melegítés során felszabaduló gőz szelepen történő távozása során) a tányérként is funkcionáló „kis kukták” jelzik, pontosabban „fütyülnek” a mikróban, ha elkészültek. Nem kell tehát azon aggódni, hogy az étel helyenként hideg marad-e, esetleg túlforrósodik-e, nem kell közben kóstolgatni, nem szükséges visszarakosgatni újabb percekre, amíg mindenhol átmelegszik, bátran lehet „fütyülni a főzésre”.


© 2019 Food Universum Kft.
Design és fejlesztés: MakeIT Online